Utstilling

NKK utstillingsregler:

https://www.nkk.no/getfile.php/131964359-1672648860/Dokumenter/Aktiviteter/Utstilling/Utstillingregler.pdf

På utstillinger bedømmer en dommer kvaliteten på hver enkelt hund opp mot den offisielle rasestandarden.
Den viktigste bruksegenskapen hos hunden er at den skal fungere som familiehund, mentalt og på turer i skog og mark.
I raseavl er det viktig at hundene har de egenskapene rasen skal ha.

Hundeutstilling er en arena der du møter mange med interesse for samme rase som du har. Det er også en fin aktivitet å oppsøke om du vurderer å skaffe deg hund, og ønsker å oppleve den rasen du vurderer å kjøpe.

Om du ønsker å prøve å delta på en utstilling med hunden din, så anbefaler vi at du tar kontakt med oppdretteren din eller raseklubben. De kan hjelpe deg med å forklare hva som kreves av forberedelser og pelsstell før utstillingen.
Puddelrasen krever spesiell frisyre og må klippes og stelles godt før utstillingen, og det er viktig og trene på bl. a. og gå, stå, og bli håndtert i forkant.

Mange lokale hundeklubber arrangerer ringtreninger og handlerkurs. Her trener du og hunden din på ting som skjer på en utstilling så dere begge vet hva dere skal gjøre og begir dere ut på. Her kan du plukke opp gode tips.

På selve utstillingen deles rasen først inn i kjønn, å deretter i klasser etter alder eller tidligere premiering. Hunden får en individuell bedømmelse som premieres etter hvilke kvaliteter dommeren syns hunden har. Den beste av tispene og beste hannhunden konkurrerer om å bli best i rasen. 
Bedømmelsen registreres i NKK's database, dogweb.

På slutten av dagen er det finaler. Her premieres de 4 beste fra samme gruppe. Vinnerne fra alle gruppene går videre til Best in show finalen, hvor utstillingens fineste hund kåres.
Det arrangeres ofte valpeshow samtidig som det er offisiell utstilling for voksne hunder. Valpeshow er for valper fra 4 til 9 mnd. Dette er en uoffisiell konkurranse som er en fin måte å prøve utstilling på, å bruke som forberedelse til fremtiden om du har en plan om å stille hunden som voksen.

    Forside                         Om våre valper                   Kjøpe valp