Kjøpe valp hos oss:

Planlegger du å kjøpe deg en toy eller dverg puddel valp,
er det lurt å knytte kontakt med en seriøs oppdretter av rasen. Det kan være lurt å starte prosessen i god tid, da det ofte kan være noe ventetid. Vi har i flere år hatt en venteliste på valp som består av forhåndsreservasjoner, noe som fungerer utmerket for våre valpekjøpere, våre valper og for oss. Da vet vi at våre valper flytter til sin nye familie som er godt forberedt på å få valp i hus og overgangen for alle parter blir myk og trygg.

I valpekassen nå                              
Våre valpeplaner
Fòrvert

Ønsker du å reservere valp så send følgende info på mail: mail@jennyrosespoodles.no
- Fortell litt om deg selv og din familie. - Din/deres arbeidssituasjon, hvis du/dere jobber fulltid, så fortell hvordan du har tenkt "hjemmealenesituasjonen" til valpen og deretter den voksen hunden.  
- Hva ønsker du deg av kjønn og farge, husk om du er åpen for kjønn og farge forkortes ventetiden.
- Hva du skal bruke hunden til.
 - Ditt fulle navn, adresse og tlf. nr. som valpen skal registreres på.
- Din fødselsdato (dette krever NKK ved registrering av valpen) - Evt. andre ting du synes er viktig for oss å vite

<3 <3 <3 <3 <3 <3

Litt generell info du bør vite ved reservasjon av valp hos oss:

En Toy/Dvergpuddel får vanligvis mellom 1-3(4) valper per kull. Det kan bli født både toy og dverg i samme kull, det er skulderhøyden på den voksne hunden som avgjør om det er en toy eller dverg. Toypudler er fra 24-28 cm i skulderhøyde og dvergpuddel fra 28-35 cm i skulderhøyde. Det kan være bare 1/2 cm som skiller toy fra dverg. En kan aldri gi en 100 % garanti for det eksakte cm målet valpen vil få som voksen, men vi kan anta ut i fra foreldredyr, stamtavle, og valpens vekt og størrelse ved 7- 8 ukers alder.


Når vi gjør parringer
er det på bakgrunn av at vi enten skal beholde valp selv fra kombinasjonen, eller vi har mottatt bestilling/reservasjon på valp.
Våre valpekjøpere setter pris på måten vi jobber med valpene på og den gode oppfølgingen vi gir, både før, under og ikke minst etter valpen er flyttet til sin nye familie 

Vi avler på individer som er rasetypiske ift rasestandarden. Vi har testet alle våre avlsdyr for de arvelige lidelser som kan forekomme hos rasen og bruker friske, godkjente hunder i avl, ifl NPK og NKK.
Vi kjenner godt til våre hunders stamtavle og når parrings-partner velges, er det på bakgrunn av kunnskap om individenes gemytt, helse og eksteriør.

Arbeidssituasjon: Hvis hele familien arbeider, må en ordne med å ta ut fri når valpen kommer hjem, evt. om man har mulighet til å ta med valpen på jobb, stikke innom i pausen for å lufte og mate valpen, eller en nabo/venn som kan hjelpe. Det tar flere mnd. å tilvenne en valp å være alene hjemme over tid. Er man borte mer enn 6 timer må man alliere seg med et godt permanent alternativ til luft/pass. Vi gir våre valpekjøpere grundig informasjon, basert på lang erfaring og gode tilbakemeldinger fra våre valpekjøpere, om hvordan man gjør overgangen for valpen best mulig den første tiden.


Hva skal du bruke hunden til:
Jennyrose's Poodles selger i hovedsak valper til kos/tur/familiehund, og evt. lydighet/agility. Til utstilling/avl selges kun til registrerte oppdrettere, eller til de som har et genuint ønske om og bli oppdretter og følger regler for avl/oppdrett, da til egen pris og avtale. Det er viktig at du forteller om dine ønsker slik at vi kan finne den "rette" valpen til ditt ønske.

Valg av kjønn:

De fleste ønsker en hund til kos og da spiller kjønnet ingen rolle. Det er svært liten kjønnsmessige forskjeller på pudler. Begge kjønn er like kosete og hjemmekjære. Tisper har løpetid ca. to ganger pr. år hvor de kan få hormonsvingningene rundt disse tider, mens hannhunder er mer stabile og tolerante.
Hvis en er åpen for begge kjønn når en setter seg på liste, (det er lov å ha et første-ønske), forkorter man garantert ventetiden på å få valp.

Depositum:
For å reservere valp hos oss, betaler du inn kr. 5000 i depositum, vi sender deg en reservasjons-kontrakt pr. mail. Vi praktiserer ikke ventelister utover det.
Skulle det bli slik at det ikke blir valp til deg i den perioden du har reservert valp, får du valget mellom å vente på neste kull, eller få tilbake depositumet. 

Når valpekullet er født:
Sender vi info om at det er født valp til du, og du bekrefter at du ønsker den valpen. Da sender vi et valpehefte med en del info som er fint å vite før og etter du har fått et nytt familiemedlem. Heftet inneholder bla om den første tiden med valp i hus, samt en utstyrsliste, og hvor du får kjøpt bra utstyr til en rimelig penge! På den måten er du/dere godt forberedt når valpen kommer i hus. Valpeheftet er utarbeidet av Jennyrose's Poodles og https://www.kennel-infocus.com/

Vi legger ut bilder og info av valpene på hjemmesiden vår med jevne mellomrom, slik at du får fulgt med utviklingen deres frem til levering, som er ved 8 ukers alder. Vi legger også ut filmer på story med jevne mellomrom på facebook. Når valpene er 4-5 uker gamle, kan dere komme på besøk for å hilse på hvis dere har mulighet til det. I ventetiden er vi tilgjengelig for eventuelle spørsmål.

Dette følger valpen ved levering:
Valpen får med seg et teppe, en bamse som har ligget i valpekassen som det lukter kjent av, en tyggepinne, en god sele som passer ved levering, og et leiebånd, og valpefòr.
Vi bruker NKK's standard kjøpekontrakt + en tilleggskontrakt. Valpen er registrert i NKK og stamtavla vil bli sendt i posten til deg så snart vi får den fra de, og eierbeviset blir ettersendt fra NKK, i henhold til Nkk`s reglement. Eierbeviset og Stamtavla skal deretter oppbevares samlet.
Alle valpene er veterinær besiktiget og leveres med helseattest og pass, som forteller at de er ved god fysisk og psykisk helse. Valpene blir samtidig ID-merket med chip. Vi ordner med forsikring i Agria for alle våre valpekjøpere, slik at når valpene reiser herfra, er den full-forsikret. Dere får faktura fra Agria i posten, en ukes tid etter valpen har flyttet hjem til deg/dere.


Vi er tilgjengelig for og bistå med råd og veiledning i ventetiden før valpene er født og etter valpen er født, før levering og etter levering, og hele hunden levetid. Så er det noe du lurer på så bare send en mail eller ring for en hundeprat.